LICHTJESTOCHT 14 DECEMBER 2019

Oproep voor een Lichtjestocht met een goed verhaal

Het lijkt nog ver weg maar een interkerkelijke werkgroep is al geruime tijd bezig met de voorbereiding voor een Lichtjestocht in Haren.

Met toestemming van de gemeente Groningen organiseren wij op 14 december een lichtjestocht door Haren. Start  16.30 bij de Nieuw Apostolische kerk en het eindpunt is bij de Gorechtkerk.

Op een laagdrempelige manier willen we het Kerstverhaal uitbeelden in diverse scenes langs een met lichtjes versierd pad door Haren.

Het is prachtig dat we dit met 6 verschillende kerkgenootschappen (Ontmoetingskerk, Hoeksteen, RK kerk, Nieuw Apostolische kerk, Dorpskerk en de Gorechtkerk) kunnen doen.

D.m.v. potjes met waxinelichtjes worden de mensen langs verschillende scenes geleid, en kunnen zo het kerstverhaal beleven zoals in de bijbel staat beschreven.

De Gorechtkerk is het eindpunt van het verhaal, de stal waar Jezus is geboren.

De andere scenes uit het kerstverhaal worden door de vijf andere kerken verzorgd.

U begrijpt vast wel dat hiervoor mensen nodig zijn om deze  kerstbelevenis in ons dorp tot een succes te maken.

Wij zoeken vrijwilligers voor:
– Uitzetten, aansteken en ophalen van lichtpotjes;
– klaarovers/verkeersregelaars;
– decors op- en afbouwen;
– catering;
– figuranten bij de scene …..…enzovoort.

Voelt u zich geroepen om mee te doen aan dit verhaal dan kunt u zich voor 19 oktober aanmelden bij :
Aly en Tymen Bakker          Mail:  alybakker@home.nl
Alja Egberts                          Mail:  alja50@home.nl

Wilt u meer informatie dan kunt u ook contact met ons opnemen.
Wij hopen op een grote groep vrijwilligers uit beide kerken.