BEROEPINGSWERK

Beroepingswerk

Sinds het vertrek van ds. De Jager, begin 2019, hebben wij in onze gemeente een fulltime predikantsvacature. Begin 2019 is een door de kerkenraad ingestelde beroepingscommissie aan het werk gegaan, om een predikant te zoeken die, naast parttime predikant ds. Ybo Buurma, onze gemeente wil komen versterken. In de zomer van 2019 heeft een advertentie online gestaan, waarop geïnteresseerden tot eind augustus konden reageren. Vanaf begin september beoordeelt de Beroepingscommissie de binnengekomen reacties, om uiteindelijk de kerkenraad en de gemeente hopelijk een nieuwe predikant te kunnen voorstellen. Tot het zover is, doet de commissie, zoals gebruikelijk, haar werk in stilte. De kerkenraad wenst hen daarbij sterkte en inspiratie toe. In de profielschets van de predikant leest u wat wij zoeken in onze nieuwe predikant en wat wij als gemeente aan de predikant te bieden hebben. De profielschets van onze gemeente bevat de kernmerken van onze kerkelijke gemeente. We wensen de Beroepingscommissie een vruchtbare tijd toe, met hopelijk een goed resultaat! Zo lang de vacaturetijd duurt, is ds. Harm Jan Meijer parttime in onze gemeente werkzaam, om ons met name in het (crisis)pastoraat te ondersteunen.

Jolly Kerkstra
Preses kerkenraad