DIACONALE KOLLEKTE

Diaconale collecte 15 september: bouw de kerk in Syrië weer op

Bijna 400.000 doden, 12 miljoen vluchtelingen en zo’n 14 miljoen mensen die in armoede leven. Dat is de trieste balans van acht jaar oorlog in Syrië. Nu het er langzaam maar zeker veiliger wordt, keren de inwoners terug en beginnen ze met het herstel van hun land. Voor Syrische christenen is hun kerk daarbij belangrijker dan hun huis. De kerk is het hart van de gemeenschap en juist die gemeenschap is een reden om terug te keren. Herstel van de kerk betekent herstel van de samenleving en hoop voor de toekomst. Daar helpen we graag aan mee! Samen zijn we de kerk in actie en steunen we christenen in Syrië bij het herstellen van hun kerk. Doet u mee? In de derde week van september organiseert Kerk in Actie een landelijke actieweek om mee te helpen aan het herstel van kerken in Syrië. Geef aan de collecte op 15 september of maak uw bijdrage over op NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. collecte Zending september. Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken? Hartelijk dank!

De diaconie