BEROEPINGSWERK

Beroepingswerk

De door de Kerkenraad benoemde beroepingscommissie is inmiddels voortvarend aan het werk.
Omdat een goede voorbereiding al het halve werk is, hebben wij veel aandacht besteed aan de informatie die het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk beschikbaar heeft gesteld.
Het geeft ons de mogelijkheid goed op de hoogte te raken van de procedures en gedragslijnen in onze zoektocht naar de gewenste predikant.
In de 2e helft van deze maand verschijnt een advertentie waarin wij predikanten, die zich in de profielschets herkennen, oproepen te reageren. Dat kunnen zij doen tot eind augustus.
Daarnaast worden ons van diverse kanten namen van predikanten aangereikt.
Dit is een wat lange periode, maar de ervaring leert dat als zowel de leden van de beroepingscommissie als de predikanten op vakantie zijn, het beroepingswerk stilvalt.
Na die datum zullen wij met de ingekomen reacties van de predikanten aan de slag gaan. We kunnen dan zonder vakantie-onderbreking gesprekken gaan voeren en kerkdiensten bezoeken.

Jan Kooi
Secretaris Beroepingscommissie