VAN DE PREDIKANT

Eelderwolde

Geloofsbelijdenis

Komende zondag, 19 mei, zullen tien jongeren belijdenis doen in de Gorechtkerk. Over deze feestelijke Ochtendplusdienst, met als thema ‘Onderweg’, heb ik in de vorige aflevering van dit blad al het nodige mogen schrijven. Een bijzonder moment voor ons als gemeente, waar we met vreugde naar uit kunnen zien. De eeuwen door zijn er vele geloofsbelijdenissen opgetekend – wachtwoorden van geloof, hoop en liefde – waarmee mensen hun vertrouwen op God, de Vader van Jezus hebben uitgesproken. Een ervan, die mij persoonlijk aanspreekt, geef ik hier graag, als voorbereiding op komende zondag, aan u, aan jullie door.

Ik geloof in God,
die liefde is,
begin en einde van al wat is,
die niemand laat vallen.
Ik geloof in Jezus,
kind van mensen,
Zoon van God,
een en al liefde
tot het uiterste toe.
Hij wijst mij de weg
trekt met mij mee.
Ik geloof in de Geest
die zoekt naar mensen
die vertrouwen op God,
die mensen verwarmt en inspireert,
en aanzet tot liefde
groter dan hun hart.
Ik geloof in mensen
die in Zijn Naam
openlijk of in stilte
doen wat gedaan moet worden,
die samen kerk willen zijn
in de geest van het evangelie.
Ik geloof in het leven
dat achter onze grenzen
vrede en rust vindt bij God,
die het draagt en zal voltooien.
Want Gods liefde,
Gods barmhartigheid en trouw
zijn eindeloos groot.

 

Tenslotte

Als bemoediging en ruggensteun voor ‘onderweg’, een tekst van de bekende schrijver Paulo Coelho,

‘When your legs are tired,
walk with your hart’,

‘Wanneer je benen vermoeid zijn,
wandel dan met je hart’.

Allen hartelijk gegroet,
Ds. Ybo Buurma

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *