HEMELVAARTSPELGRIMAGE

Hemelvaartspelgrimage op donderdag 30 mei 2019

Ook dit jaar is er op Hemelvaartsdag weer de traditionele pelgrimage. Van de Bartholomeuskerk te Noordlaren lopen we via Glimmen naar de Dorpskerk te Haren.

Op Hemelvaartsdag gaat de zon op om 05:16 uur. Het is dan ook allang licht wanneer we om 06:00 uur verzamelen bij de oude Bartholomeuskerk te Noordlaren voor een kort ochtendgebed. Aansluitend lopen we onder begeleiding van onze bioloog en kenner van het landschap Alco van Klinken via mooie wegen en paden in de richting Glimmen. Ondertussen genieten we van het gezang van de vogels op dit vroege tijdstip en van de prachtige natuur om ons heen. Via het Noordlaarderbos en de Besloten Venen komen we in Glimmen waar rond 08:00 uur het ontbijt voor ons klaar staat in de zaal bij de Trefpuntkerk. Daarna steken we de Rijksstraatweg over en wandelen we via de westkant verder in de richting van Haren. Daar begint om 10:00 uur in de Dorpskerk de afsluitende Hemelvaartsdienst.

Iedereen is welkom voor deze pelgrimage. De totale loopafstand van de Bartholomeuskerk naar de Dorpskerk bedraagt circa tien kilometer. U kunt ook een deel van de pelgrimsroute meelopen of alleen mee ontbijten in de zaal van de Trefpuntkerk in Glimmen. Zij die daar per auto komen, kunnen desgevraagd na het ontbijt één of meer wandelaars meenemen naar de dienst om 10.00 uur in Haren. Aan het einde van de dienst te Haren is er vast wel iemand bereid om even langs Noordlaren te rijden om de eerder daar geparkeerde fietsen of auto’s weer op te halen. Om te weten met hoeveel personen we ontbijten kunt u intekenen op een lijst die de komende zondagen in de deelnemende kerken ligt. U kunt zich ook aanmelden bij één van onderstaande contactpersonen:

Dorps- en Gorechtkerk: Henk Wijnmaalen (telefoon: 5340478)
Trefpunt- en Bartholomeuskerk: Metje Vrieling (telefoon: 4061739)

Graag tot Hemelvaartsdag!