MUSICAL

Musical ‘Op zoek naar Judas’

Het is niet te geloven maar er doen nu al 50 mensen mee met het koor! Hier zijn we super blij mee en het belooft een fantastische tijd te worden. We hebben voldoende dames voor alle stemmen, echter zijn we nog wel op zoek naar een aantal heren.

De repetities zijn begonnen en onder leiding van de enthousiaste dirigent Harold van Hees klonk aan het eind van de eerste repetitie het ingestudeerde lied erg goed. Komende week wordt ook beginnen met het instuderen van de toneelstukken onder leiding van Froukje Oosterhuis.

De belangrijkste rollen voor zang en toneel zijn verdeeld. De hoofdrolspelers zijn bekend. Alle deelnemers hebben hun zang- en toneelboeken uitgereikt gekregen. In de zomer(vakantie) was er tijd om teksten in te studeren, liedjes te leren en de teksten te oefenen.

Op onze FB-pagina zijn leuke foto’s te zien van: ik-repeteer-alvast-voor-de-musical-Op-zoek-naar-Judas.

Waar gaat de musical over?

Simon en Hanna krijgen bezoek van twee agenten die vertellen dat hun zoon Judas dood is. Zo begint de musical ‘Op zoek naar Judas’. De verslagenheid bij de ouders is uiteraard groot. Het huilen van Hanna gaat over in kindergehuil en brengt ons bij de geboorte van Judas. En zo creëren we de suggestie dat Hanna en Simon het levensverhaal van Judas aan de agenten vertellen

Schrijf je over Judas, dan schrijf je ook over Jezus. In de musical heeft Jezus geen actieve toneelrol. We leren Jezus kennen door de ogen van Judas en ook door die van Petrus, want ook hij mag in de relatie met Judas niet ontbreken.

Naast een aantal fictieve scènes, laten we ook een aantal Bijbelse verhalen tot leven komen die wij exemplarisch vinden voor het optreden van Jezus: de Bergrede, een wonderverhaal (spijziging van 5000), een genezingsverhaal (Legioen), Een gelijkenis/parabel (de Barmhartige Samaritaan) en het verhaal over de vrouw die Jezus zalft in Betanië. En natuurlijk het passieverhaal dat in deze musical ook als gezongen passie wordt uitgevoerd.

Zo wordt ‘Op zoek naar Judas’, meer dan onze andere musicals, een gezongen belevenis.

De musical ‘Op zoek naar Judas’van Gerard en Gerard Musicals wordt vanuit de Gorechtkerk georganiseerd, maar iedereen is welkom!
De musical wordt uitgevoerd op 15 en 16 maart 2019 en we gaan repeteren vanaf september 2018.

Voor meer info: www.musicaljudas.gorechtkerk.nl

Namens de Judas Musicalorganisatie:
Henriëtte Kooi-Overeem
Anda Kooi-Vaatstra