CLUBKAMP

Er was eens….. clubkamp 2018

Clubkamp 2018 (van 8 tot en met 10 juni) was een sprookje dat, zoals het in de meeste sprookjes niet gaat, vrolijk begon en vrolijk eindigde. Vanaf het transferium vertrokken we met een groep van ongeveer 40 kinderen en leiders naar de kampeerboerderij in Roden. Dit jaar was het thema van clubkamp ‘Er was eens…’ en dus was de opdracht aan de kinderen hun best te doen tijdens de sprookjesachtige bosspellen. Zodat we aan het eind van het kamp een volledig sprookjesboek hadden zonder lege pagina’s. De kinderen moesten, nadat ze een spel gewonnen hadden, de juiste foto en tekst bij elkaar zoeken, zodat het boek compleet werd. Er werd fanatiek met de bosspellen meegedaan en ook met 6-kamp werd er gestreden tussen de teams.

Op zaterdagavond was het tijd voor de bonte avond en de disco. We hebben hard gelachen tijdens de bonte avond. Vooral omdat de clubleiders een beetje voor schut werden gezet maar natuurlijk ook om de leuke (toneel)stukjes van alle clubs. Nadat we allemaal moe waren van het dansen tijdens de disco viel iedereen in diepe slaap.

De volgende ochtend begon, nadat we lekker hadden ontbeten, de kerkdienst. Het thema van de kerkdienst was ‘de Ark van Noach’. We hebben met elkaar gebeden, gezongen, geluisterd en een leuk pauzespel gedaan. Het pauzespel was een soort ‘schipper mag ik overvaren?’, maar dan ‘Noach mag ik overvaren?’ De clubleiders moesten de kinderen aftikken terwijl de kinderen naar de overkant moesten gaan, omdat ze daarvandaan letters mee konden nemen. Uit de letters konden de kinderen meerdere diersoorten vormen. Na afloop van de kerkdienst hebben we gegeten en toen hebben we alle spullen ingepakt en de kamers opgeruimd. We waren vroeg klaar dus toen konden we nog lekker lang op het veld spelen. Rond drie uur was het (helaas) tijd om terug naar huis te gaan. We kijken allemaal terug op een zeer geslaagd kamp!

Wouter de Vries (clubleider)