VAN HET SCRIBAAT

Kerkenraad zoekt nieuwe leden!

Wij zijn blij dat er telkens weer gemeenteleden in de kerkenraad willen gaan als diaken of ouderling. Sommigen zijn dat voor vele jaren, anderen voor een wat kortere periode. We zijn hen allemaal dankbaar voor het werk dat zij voor de kerk doen en de verantwoordelijkheid die zij willen dragen. Met ingang van september 2018 zit de periode van een aantal kerkenraadsleden erop en gaan zij stoppen. Dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuwe diakenen en ouderlingen. Weet u of weet jij gemeenteleden die je daarvoor geschikt vindt? Geef dan hun naam of namen door aan scriba@gorechtkerk.nl. Het zou fijn zijn als u dat vóór eind april wilt doen. In de kerkenraad van mei a.s. staat het invullen van de vacatures op de agenda. We horen graag van u! Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het lid zijn van de kerkenraad een bijzondere en inspirerende ervaring is. Er is veel onderlinge saamhorigheid en het is mooi om zo samen leiding te geven aan en inspraak te hebben in onze gemeente. De maandelijkse kerkenraadsvergaderingen hebben een open en levendige sfeer. Er komen allerlei praktische zaken aan de orde, maar regelmatig hebben we ook intensieve inhoudelijke discussies en (geloofs)gesprekken. Bovendien wordt er altijd gelachen… Mocht u eerst meer willen weten over de kerkenraad en over wat het betekent om daar lid van te zijn, mail of bel dan even met mij of een van de andere kerkenraadsleden. Wij vertellen er graag meer over. Ben je jong(er) en denk je: “De kerkenraad: niks voor mij”? Dat zou je nog wel eens kunnen meevallen… Juist ook jullie als jongere mensen, met je frisse blik, zijn heel welkom in de kerkenraad. We kijken uit naar jullie reacties!

Met vriendelijke groet, namens de kerkenraad,
Jolly Kerkstra, voorzitter
Tel 050-5352924