PAASPROJECT KINDERNEVENDIENST

Paasproject van de kindernevendienst van de Gorechtkerk

“het geheim van Pasen” tot slot

In de 40 dagentijd hebben we 6 bijbel-verhalen gehoord in de kindernevendienst.
1. Jezus die 40 dagen in de woestijn was en Satan die Hem ging testen.
2. Jezus, die op de berg  een ontmoeting had met Elia en Mozes.
3. Jezus die alle tafeltjes om wierp van de geldwisselaars in de tempel. 
4. Het verhaal van het delen van brood  en vis , zodat iedereen genoeg te eten
kreeg.
5. Het verhaal van het graan , die veel vrucht voortbrengt en
6. Het verhaal van de intocht van Jezus op een ezel in Jeruzalem.

Al deze verhalen kwamen samen met Pasen, in de escaperoom! De kinderen hebben alle puzzels opgelost en het is alle groepjes gelukt om uiteindelijk de kist te kunnen openen met daarin “het geheim van Pasen. Helaas de kist was best leeg. Alleen wat doeken. Op de bodem zagen de kinderen zichzelf in een spiegeltje. Want de ‘zin’ van 6 weken lang een rebus oplossen is uiteindelijk: “Wij spiegelen ons in het licht van Pasen”.  Het was wel een beetje teleurstellend, de kinderen hadden toch echt allerlei lekkere en feestelijke dingen verwacht, die in de kist zouden zitten. Tja, de vrienden van Jezus waren eerst ook teleurgesteld, toen ze zagen dat het graf van Jezus leeg was. Pas later begrepen ze dat het juist een goed teken was en dat ze mochten vieren dat Jezus was opgestaan. Als je jezelf in de spiegel van Pasen ziet, dan weet jij dat het feest juist komt ná het lege graf of de lege kist. Gelukkig, ook bij de kindernevendienst op Paaszondag, werd het toch nog een feestje met allerlei paaslekkers en drinken!
We vonden het heel fijn dat jullie er waren!

Hartelijke groet namens de leiding van de kindernevendienst

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *