MUSICAL

Musical ‘Op zoek naar Judas’

De uitvoering van de musical ‘Op zoek naar Judas’ van Gerard en Gerard Musicals is op 15 en 16 maart 2019 en we gaan repeteren vanaf september 2018.

Waar gaat de musical over?

Simon en Hanna krijgen bezoek van twee agenten die vertellen dat hun zoon Judas dood is. Zo begint de musical ‘Op zoek naar Judas’. De verslagenheid bij de ouders is uiteraard groot. Het huilen van Hanna gaat over in kindergehuil en brengt ons bij de geboorte van Judas. En zo creëren we de suggestie dat Hanna en Simon het levensverhaal van Judas aan de agenten vertellen.

Schrijf je over Judas, dan schrijf je ook over Jezus. In de musical heeft Jezus geen actieve toneelrol. We leren Jezus kennen door de ogen van Judas en ook door die van Petrus, want ook hij mag in de relatie met Judas niet ontbreken.

Naast een aantal fictieve scènes, laten we ook een aantal Bijbelse verhalen tot leven komen die wij exemplarisch vinden voor het optreden van Jezus: de Bergrede, een wonderverhaal (spijziging van 5000), een genezingsverhaal (Legioen), Een gelijkenis/parabel (de Barmhartige Samaritaan) en het verhaal over de vrouw die Jezus zalft in Betanië. En natuurlijk het passieverhaal dat in deze musical ook als gezongen passie wordt uitgevoerd.

Zo wordt ‘Op zoek naar Judas’, meer dan onze andere musicals, een gezongen belevenis.

De musical wordt vanuit de Gorechtkerk georganiseerd, maar iedereen is welkom!

Voor meer info: www.musicaljudas.gorechtkerk.nl

Namens de voorbereidingsgroep: